woensdag 18 juni 2014

Kokoshavermout met baked nectarineDeze havermout is mijn ultimate breakfast! De inspiratie voor dit voedzame ontbijtje komt van een café in Londen genaamd 'Salvation Jane', maar in de loop der tijd heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.


Recept


Ingrediënten (voor 1 portie):
- 35 gram (glutenvrije) havervlokken of havermout (niet instant!)
- 300 ml melk naar keuze (amandel-, rijst-, haver-, koe-, geit- etc.)
- 20 gram geraspte kokos
- een handje (licht goud) getoaste kokosvlokken (ongetoaste kokosvlokken kun je in 2 à 3 minuten goud toasten in een droge pan)
- 0,5 eetlepel ghee, kokosolie of biologische grasboter (optioneel)
- 1 of 2 nectarine(s)
-  honing, voor erbij
-  een paar blaadjes munt (optioneel)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
2. Schil de nectarine en doe deze in een ovenschaaltje. Zet het schaaltje in de oven voor 15 minuten tot de nectarine zacht is, maar nog steeds heel.   
3. Doe tegelijkertijd de havermout in een kleine pan samen met de melk en breng het op middel-laag vuur aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken (of iets korter/langer, dit is afhankelijk van de soort havermout die je gebruikt) tot het dikker is, maar nog steeds vochtig (anders wordt het te dik als je er de kokos doorroert!).
4. Roer de geraspte kokos door de havermout.
5. Doe de havermout in een schaaltje en leg de ovengebakken nectarine erop. Top met de ghee of kokosolie, het handje getoaste kokosvlokken en munt & honing naar smaak.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten