vrijdag 2 mei 2014

Homemade zuivelvrije kokosyoghurt met probiotica


Ik heb iets geweldigs om met jullie te delen! Zuivelvrije kokosyoghurt met probiotica. Nee, nee, niet zomaar zuivelvrije kokosyoghurt met probiotica. Zuivelvrije kokosyoghurt met probiotica die gemaakt is in JOUW keuken. Wat betekent dit? Dit betekent dat je een fantastische zuivelvrije yoghurt kunt hebben, die ontzettend goed is voor je verteringssysteem zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven! Heb je speciale apparatuur nodig zoals een yoghurtmaker? Nope. Zal je helemaal uitgeput zijn als je klaar bent? Nope. Waar wacht je op! 


Recept


Ingrediƫnten (voor 1 liter)
- 1 liter (biologische) kokosmelk (lees het etiket zodat je zeker weet dat de melk geen toevoegingen bevat!)
- 4 probiotica capsules (ik gebruik Biokult omdat het puur en vegetarisch is)
- natuurlijke zoetstof, optioneel (
maple syrup, rauwe honing, kokosbloesemsuiker)

Apparatuur:
- Een lekker warm aanrecht/vensterbank in direct zonlicht of een oven (of yogurt maker)
- Grote glazen pot 
(1 L), gesteriliseerd (steriliseren is erg makkelijk, leg je pot in water dat net van de kook af is en laat het liggen voor ongeveer 3 minuten).

Bereidingwijze:
1. Doe de kokosmelk samen met de inhoud van de probiotica capsules in de pot. Meng het goed. Als je van zoete yoghurt houdt is dit het moment om 2 eetlepels van de zoetstof toe te voegen. 
(Ik houd van zure yoghurt dus ik doe dit nooit). Doe de pot dicht.
2.  Zet de pot op een zonnige vensterbank onder een raam (het moet ongeveer 40°C zijn)
voor 12 - 18 uur. Als het niet zonnig is kun je ook proberen om je oven te verwarmen tot 30°C. Ik heb deze methode nog niet geprobeerd. Pas op dat je mengsel niet te heet wordt, anders gaan de bacteriĆ«n dood!
3. Zet de yoghurt in de koelkast voor ten minste 12 uur. Ik laat mijn yoghurt meestal een paar dagen staan. Op dag 5 vind ik hem het lekkerst, als hij de consistentie heeft van Griekse yoghurt. 

Serveer met je favoriete muesli en vers fruit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten